Láss tisztán!
Nézd meg, hogy mit eszel!
Tessék ellenőrizni, ami otthon van, és amit vásároltok! Étel kiegészítők Düsseldorfi Orvosi Egyetem gyermekklinikának megállapításai:
Semlegesek:
E100,101,103,104,105,111,1 21,122,126,130,132,140,151 ,152,160,162,163,170
E174,180,181,200,201,236,2 37,238,260,261,262,263,270 ,280,281,282,290,300
E301,305,306,307,308,309,3 22,325,326,327,331,332,333 ,334,335,336,337,382
E400,401,402,403,404,405,4 06,408,410,411,413,414,420 ,421,422,440,471,472 E 473,474,475,480
Gyanúsak:
E 125,141,150,153,171,172,17 3,240,241,477
Veszélyesek:
E 102,110,120,124
Egészségünkre károsak:
1. Bél károsodás E 220,221,222,223,224
2. Emésztési zavarok E 338,339,340,341,450,451,48 3,485,486 Eiscreme E 107, E 230,231,232,233
3. B12 vitamin semlegesítő E 200
4. Koleszterin E 320,321
5. Ideg túlérzékenység E 311,312
6. Fokozottan rákkeltő : E 330 legveszélyesebb! (tengeri rák húsában található, BONBEL sajtban, dobozos gombában, dobozos paradicsomban, stb... (szerk.megj: E 330 = Citromsav ez majdnem mindenben van. Szabó Gyuri bácsinak az egyik előadásán is hallottam erről az adalékról. Ő is hasonló véleményen van.)
7. Rákkeltők: E 131,142,210,211,213,214,21 5,216,217,239 az E 123 erősen rákkeltő! USA-ban és Oroszországban tiltott a használata!
Vigyázat a következő összetevőkre és élelmiszerekre: Mamba E 123/E 110, Zselés cukorkák, Harribo- zselé, tejszínhabos puding Zotti, fagyasztott Iglo halfilé, Kraft tejföl, Kraft szalámis tejfölös sajt, vaníliás puding E 102/E 110, Minden féle készen kapható mártások, szószok.
Használjátok ezt a listát a belátásotok szerint!
Tessék ellenőrizni, ami otthon van, és amit vásároltok! Étel kiegészítők Düsseldorfi Orvosi Egyetem gyermekklinikának megállapításai:
Semlegesek:
E100,101,103,104,105,111,1
E174,180,181,200,201,236,2
E301,305,306,307,308,309,3
E400,401,402,403,404,405,4
Gyanúsak:
E 125,141,150,153,171,172,17
Veszélyesek:
E 102,110,120,124
Egészségünkre károsak:
1. Bél károsodás E 220,221,222,223,224
2. Emésztési zavarok E 338,339,340,341,450,451,48
3. B12 vitamin semlegesítő E 200
4. Koleszterin E 320,321
5. Ideg túlérzékenység E 311,312
6. Fokozottan rákkeltő : E 330 legveszélyesebb! (tengeri rák húsában található, BONBEL sajtban, dobozos gombában, dobozos paradicsomban, stb... (szerk.megj: E 330 = Citromsav ez majdnem mindenben van. Szabó Gyuri bácsinak az egyik előadásán is hallottam erről az adalékról. Ő is hasonló véleményen van.)
7. Rákkeltők: E 131,142,210,211,213,214,21
Vigyázat a következő összetevőkre és élelmiszerekre: Mamba E 123/E 110, Zselés cukorkák, Harribo- zselé, tejszínhabos puding Zotti, fagyasztott Iglo halfilé, Kraft tejföl, Kraft szalámis tejfölös sajt, vaníliás puding E 102/E 110, Minden féle készen kapható mártások, szószok.
Használjátok ezt a listát a belátásotok szerint!